Wil je beter hockeyen? Ga fluiten!
De scheidsrechtersplanning vind zo vroeg mogelijk in de week plaats. Scheidsrechters die verhinderd zijn om de wedstrijd te fluiten waarvoor zij zijn opgesteld, dienen zelf voor vervanging te zorgen.
Schakel eventueel jouw teamcoach of manager in als het niet zo snel lukt een vervanger te vinden. De arbitragecommissie en wedstrijdsecretris gaat geen vervanger aanstellen als je verhinderd bent! Mailtjes sturen daaromtrent heeft dus geen enkele zin. Je bent en blijft verantwoordelijk voor de aangewezen wedstrijd!
Indien je niet kunt komen fluiten op de dag of tijdstip dat je aangewezen bent, mag je altijd ruilen. Het liefst met een teamgenoot, omdat je daarmee 'eenvoudig' kunt ruilen. Ruil je met iemand uit een ander team is het misschien lastiger om weer 'terug' te ruilen.
Kun je op een bepaalde datum niet fluiten geef dat dan tijdig door aan de wedstrijdsceretaris (dus niet aan jouw trainer, coach, lijncoördinator etc). Minstens voordat je bent ingedeeld. We kunnen bij de aanstellingen daarmee dan rekening houden. Ook als je voor lange tijd geblesseerd bent.
Voor de coaches/managers; herinner voor het fluiten ingedeelde spelers uit je eigen team er in de wekelijkse training aan dat ze moeten fluiten komende zaterdag.
A- en B- jeugdleden zijn verplicht om enkele keren tijdens het seizoen een wedstrijd te fluiten, op een heel veld, op dagen dat ze zelf thuis spelen. Wij proberen zo eerlijk mogelijk de kinderen in te delen zodat iedereen uiteindelijk evenveel gefloten heeft in een seizoen.
GOED OM TE WETEN senioren worden altijd ingedeeld om te fluiten, met of zonder kaart.
Helaas komt het steeds vaker voor dat de ingedeeld scheidsrechter niet op omt dagen. Dit is erg vervelend omdat dan ad hoc een oplossing gezocht moet worden en de wedstrijd vaak niet op tijd an beginnen. We zijn dus genoodzaakt om de regels aan te scherpen.
Indien je (of de door jou geregelde vervanger) niet op komt dagen op de de voor jou ingedeelde wedstrijd dan zal er de volgende disciplinaire maatregel volgen:
Ten slotte: als je beter wilt hockeyen, ga dan (vaker) fluiten! Fluiten is leuk om te doen en een goede spelregelkennis zorgt ervoor dat je met meer vertrouwen fluit.
Dus doe de cursus en ga je kaart halen, als het examen samenvalt met je training dan heeft het examen voorrang.
Vrijwilligers arbitrage
Een aantal leden is bereid om tegen betaling van 15 euro en indien het ze uitkomt, wedstrijden voor je te fluiten. Je kunt deze vrijwilligers benaderen via [email protected]. Let op: Ondanks dat iemand anders voor je fluit blijf jij verantwoordelijk voor jouw fluitbeurt.
Wil jij ook op de lijst met vrijwillige scheidsrechters? Stuur dan een bericht naar de secretaris.