#

HVS verduurzaming: Stand van zaken

5-12

Na het winnen van de Shell donatie is het een tijdje stil geweest rond de verduurzamingplannen van HVS. Maar we hebben zeker niet stil gezeten! 1 december is er al gestart met de voorbereiding voor het aanleggen van zonnepanelen. Er loopt daarnaast nog een onderzoek om te bepalen of er aanvullend ook panelen op houten overkapping van het terras geplaatst kunnen worden.

 

Verder gaan we in het voorjaar een bloemen-en-kruiden-weide inzaaien op het stuk gras achter het miniveld, om meer vlinders, bijen en hommels aan te trekken.

 

Inmiddels zijn we gestart met het onderzoeken hoe we het gebruik van gas kunnen verminderen. Daarvan hebben jullie de enquete betreffende het gebruik van de douche-faciliteiten inmiddels ingevuld. Zie de bijlagen voor de resultaten. Uit het vele commentaar (waarvoor dank) is inmiddels wel duidelijk dat de mogelijkheid om te douchen op prijs wordt gesteld. Wel lijkt een  renovatie wenselijk om het douchen comfortabeler en de kleedruimten meer uitnodigend te maken. Daarnaast bekijken we de mogelijkheid om voor het verwarmen van de verschillende ruimten in het clubhuis over te schakelen op infrarood panelen (elektrisch). Daarmee voelen ruimten sneller warm dan met de bekende CV radiatoren, wat naar we verwachten een hoop gebruik van gas zal schelen.

 

Tot zover voor nu. Mochten er nog goede idee├źn leven, we houden ons aanbevolen voor tips!

 

Email: [email protected]


Met vriendelijke groet,


Robert & Freek


 
5-12-2023 Algemeen Bijlage