Dames 3 - Dopie D2-O: 0 - 4

Gespeeld op: 11-9-2022

Wedstrijdverslag dames 3 HVSpijkenisse zondag 11 September 2022.

11-09-2022 932829 14:00 uur Spijkenisse D3 Dopie D2

14. Mette
  15. Jaimy
  16. Iris (afwezig)

• Twee ballen van de lijn gehaald, 2 wedstrijden gespeeld, op alle mogelijke posities gespeeld vandaag… er is er maar 1 die de titel verdiend vandaag, hoewel Yoni er ook dicht bij was. Gefeliciteerd Eef, jij bent vandaag de topper. (Wil je ook dat we een mooi liedje voor je zingen?)

Topscorer:

• Helaas nog niet in het juiste doel gescoord vandaag

Pechvogel van de week:

• Chayenne moet wat moeite doen om toch aanwezig te zijn bij de wedstrijd en heeft vervolgens een blessure waardoor ze niet kan spelen. Sterkte meis!

• Nog geen kaarten gepakt

Jaaa de competitie begin weer!! Naar uitgekeken en hard getraind met de meiden om klaar te zijn voor dit begin. Vanaf 21 augustus al 2x in de week op het veld voor de toptrainingen  van Sandra en Aad, 2 oefenwedstrijden op zak onze meiden staan te popelen om te starten in de 2e klasse res. Dat heeft nog wat voeten in de aarde gehad want we wilden na de degradatie toch wel graag 2e klasse blijven spelen. En uiteindelijk gelukt al heten we nu wel dames 3 maar whats in the name….

Vandaag mooi weer en op het jumbo veld om 14 uur starten met de wedstrijd. Prima warming-up en hoewel we best nog een paar ballen op het doel hadden kunnen slaan zijn we klaar voor de handshake en de yell.

Het 1e kwart is niet heel best, net als van de week tegen hcr laten we de eerste minuten het kaas van het brood eten. De as ligt open en Dopie maakt daar dankbaar gebruik van. Oke we moeten blijkbaar even terug naar de basis en elkaar gaan vertrouwen. Dat is lastig in een paar minuten en zeker als het noodlot toeslaat en de 0-1 door eigen verdediging in het doel ligt. Goed dit wordt een lastige pot, terwijl op het veld naast ons dames 1 met man en macht een 0-2 achterstand probeert om te buigen. Na 17:30 minuten kan Aad gelukkig even ingrijpen en geeft onze meiden die 4-3-3 spelen 2 belangrijke aanwijzingen waar we het 2e kwart aan gaan werken. Ook het 2e kwart hebben onze meiden het zwaar, Dopie geeft volle druk en hoewel we die rechterkant proberen te zoeken durven we van achteruit niet vrijuit te spelen. Angst overheerst en is helaas een slechte raadgever. Het is opnieuw Dopie die een aanval over rechts opzet, via mijn linkerkant komen ze de cirkel binnen. Nico kan het voorgeven van de bal niet voorkomen en is een makkelijk doelpunt voor Dopie een feit. In de rust genieten we van de emmers met water en de sinaasappels terwijl er afgesproken wordt dat we een verkapte 4-4-2 spelen en daarbij half court. Nou is het, naast dat de as vaak open ligt, bij Spijkenisse ook een feit dat half court spelen lastig gevonden wordt. Het voelt niet zo lekker maar het team moet beschermd worden doordat er te weinig wissels over zijn . Iedereen doet wat hij kan maar het is vooral geen team nog. We kennen elkaar en de meeste meiden hebben wel eens samen gespeeld maar de finesse ontbreekt nog. Dopie is technisch gewoonweg een tandje beter en weet in het 3e kwart weer een verdedigende stick te vinden die de bal achter Nico werkt. En zo krijgen onze meiden elk kwart een tegengoal. Het laatste kwart gaat van start en doel is om de schade te beperken, maar onze meiden hebben ineens een opleving en krijgen toch nog wat kansen om het 1e doelpunt van het seizoen te maken. Toch nog die druk naar voren en in de aanval. Een strafcorner maar geen doelpunt helaas. Maar wel even die positieve vibe, fijn het zit er wel maar is een beetje verstopt.

Uiteindelijk weet de midmid van Dopie die echt wel een klasse te sterk is voor ons een prachtig doelpunt te maken en verliezen onze meiden vandaag met 0-4 op eigen veld. Werk aan de winkel meiden, vooral die angst loslaten een veilig team creëren want fouten maken doen we allemaal en communicatie is key! Op naar volgende week uit bij Leiden op zoek naar de 1e punten.

Liefs,

Jullie Keep