Craeyenhout D3 - Dames 3: 5 - 1

Gespeeld op: 21-9-2022

Wedstrijdverslag dames 3 HVSpijkenisse woensdag 21 September 2022.

 

Wedstrijd gegevens:

21-09-2022 932841 21:00 uur Craeyenhout D3 Spijkenisse D3 

 

Team gegevens:

Trainer: Aad

Conditie trainer: Sandra

Coach: Aad

Aanvoerder: Jasmijn

1. Nico

2. Jasmijn

3. Ellen (afwezig)

4. Indy

5. Chayenne (afwezig)

6. Kirsten

7. Esmee

8. Evelien

9. Lisa

10. Michelle

11. Julia (geblesseerd)

12. Yoni

13. Alyssa

14. Mette

15. Jaimy 

16. Iris (afwezig)

17. Amy (inval)

18. Yuna (inval)

19. Denise (inval)

20. Nikita (inval)

 

Topper van de week:

• Heerlijk vol strijd en passie deze wedstrijd. Rennen op elke bal, vliegend het veld over. Vandaag is Esmee onze topper, wat een inzet meid! En geen enkel woord tegen de scheids, super knap. 

 

Topscorer:

• Jaaaaaa we hebben gescoord! Met vereende krachten geeft Evelien het laatste tikkie en is daarmee topscorer 

 

Pechvogel van de week:

• Met een enorme por tussen haar ribben moet Eef even bijkomen maar speelt als bikkel natuurlijk weer verder

• Ook Yoni komt niet zonder krassen op haar been uit de strijd 

• En Jasmijn verbijt ook letterlijk de pijn tijdens de wedstrijd 

 

Mutsie van de week:

• Nico!! Iedereen heeft het al weken over spelen met witte sokken en nu denk je wat heeft een keeper daaraan? Niets maar als ik vanmorgen nog 2 invallers regel vergeet ik het mooi wel even door te geven en staan die meiden met zwarte sokken op het veld.

 

Kaarten klassement: 

• Nog geen kaarten gepakt

 

Stand op dit moment:

• Beste van onder….

 

Verslag:

Poehee na een korte hersteltijd alweer een wedstrijd voor de punten. Maar we hebben wel de maandagavond training kunnen verruilen voor de dinsdag dus daar hebben we wat winst geboekt. 

Al vroeg dit seizoen kwam craeyenhout met de vraag of we op een ander moment konden spelen omdat een aantal meiden een marathon loopt zondag. Lief als wij zijn hebben we dat gedaan (altijd weer spijt achteraf….zucht) Dus op woensdagavond op naar hoek van Holland naar een dicht clubhuis waar zelfs onze aanhang niet even kon plassen om een avondwedstrijd te spelen. Altijd leuk, koud, in het donker (behalve als eef blijft opstaan), op een stuiterend waterveld, met dezelfde kwaliteit scheidsrechters als zondag. Je begrijpt we hebben er zin in…… 

Aad wil half court gaan spelen om eerst de tijd te hebben met onze meiden om de techniek en conditie wat bij te spijkeren. Half court is bij Spijkenisse nooit, maar dan ook nooit favoriet. Gek want het kost minder energie…. 

Maar goed we beginnen wel op deze manier, en dat gaat maar liefst 3 minuten goed. En dan krijgen we een doelpunt tegen …. Dat vervolgens wordt afgekeurd. Gelukkig kan ik nog snel denken voor dat de bal er voor de 2e keer inligt en dit maal een knap lullig balletje dat ik gewoonweg niet goed tegenhou. Wat een ellende , maar goed op naar de gelijkmaker zou je denken. Craeyenhout is een technisch team dat veel op lange klappen speelt. En op dit veld komen ze daar uitermate goed mee weg. Onze meiden komen nogmaals in de problemen en door afketsende bal van een verdedigende stick een strafcorner tegen. En het eerste schot waarbij de stopper afspeelt op links gaat tussen de klompen van Nico door en zo staan onze meiden met 2-0 achter op een koud veld op woensdagavond.

Craeyenhout speelt hoge druk en van achteruit is het lastig om onder de druk uit te hockeyen. Veel onderscheppingen en dus dreiging van die meiden. Onze meiden proberen met alle tools die ze hebben en op aanwijzingen van Aad naar het 23 meter gebied van de tegenstander te komen, en in het 2e kwart komen we zelfs een aantal maal tot in de cirkel en krijgt onze laatste vrouw de beste kans om van die vreselijke nul af te komen. En dan zijn onze meiden vol vechtlust en boeken ee vooruitgang! Het spel gaat meer op en neer en moet Craeyenhout even schakelen…… en dat doen ze uitsteken  want na een onderschepping achterin zijn ze als een speer weg op zoek naar de 3-0. Nico kan nog even vertragen maar de ingezette tackelen back van de meiden kan niet voorkomen dat het in de rust inderdaad 3-0 staat. 

Na rust besluiten we 3-4-3 te spelen. Althans dat zou het moeten zijn, maar feit is dat we aanvallender gaan spelen. 

Dat geeft wel wat ruimte achterin dus Craeyenhout weet zo af en toe lekker te profiteren en haalt er een corner uit. Onze meiden weten overeind te blijven en een lange corner volgt. Deze wordt in de cirkel gepompt en beland in de kuts, 3 of 4 sticks verzaken de bal te raken en uiteindelijk wel het doel in. Man wat een lelijk doelpunt maar helaas tellen die ook. Of moet ik zeggen gelukkig tellen die ook. Want even later een strafcorner voor onze meiden ook nu een bal via via en in de stick van Eef, die laat zich dit geen 2x ontnemen en maakt de 1e van het seizoen. Een ere treffer vandaag. 

In het laatste kwart nog meer druk en onze meiden spelen nog steeds een prima wedstrijd maar we zijn als team nog niet zover als deze meiden. Dat is ook zichtbaar als we niet meer onder de druk uit kunnen hockeyen en craeyenhout onderschept. Ze staan met 5 man overtal in de cirkel en zoals zou moeten weten ze dit dan ook te benutten en stappen onze meiden met een 5-1 nederlaag van het veld. Geef niet op meiden we worden steeds sterker en technisch gaat Aad veel stappen zetten met jullie. Het niveau is pittig en we hebben even tijd nodig om aan elkaar te wennen en een spelsysteem te vinden  dat bij ons past. 

Liefs,

Jullie Keep

 

 

 

 

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Dopie D2-O